fredag 30 november 2018

Min pepparkakskorv

Ni vet pepparkakskorvar av pepparkaksdeg man kan köpa billigt på ICA, dyrare på Rosendal och superdyrt hos Broms på Karlavägen. Här kommer ett enkelt recept på egen korv, så man slipper panikköpa dyrt hos Broms. Ett recept med minimalt av jobb, disk och kladd. Det enda jobbiga är att komma ihåg att ta fram smöret i tid så att det hinner bli rumsvarmt.

Ingredienser:
100g smör rumsvarmt
1 dl socker
½ dl ljus sirap
1 tsk malen ingefära
1 tsk malen kanel
½ tsk malen kryddnejlika
½ tsk bikarbonat
Ca 3 dl vetemjöl

Vispa socker, smör och sirap poröst i bunke med elvisp. Tillsätt mjöl blandat med bikarbonat och kryddor. Vispa samman till ett smul (kör lite försiktigt med elvispen i början så att inte smulet hamnar överallt annat i köket utom i bunken). Häll upp smulet på en rejäl bit plastfolie och forma med hjälp av plastfolien en pepparkakskorv. Stoppa i kylen över natten.

Ta fram och skär upp i tunna skivor med en större kniv, lägg på bakplåtsklädd plåt, grädda i 175 grader i ca 10-12 min. KLART!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar