lördag 30 september 2017

Middag Djurönäs


Djurönäs SPA är en stor anläggning med moderna låga tegelbyggnader, precis vid vattnet och som smälter in bra i naturen. Charmfaktorn är sådär om jag ska vara ärlig. Det är lite för stort och opersonligt.

Det blev cava i baren innan middagen. Jag hann inte se vilken men den var god, snustorr, små bubblor, mineralisk, lite jordig.


Sedan förrätt, skogssvampssoppa med....JA pinot gris! I dag igen. Den här MURE Signature från Alsace var torr och mineralisk har jag lärt mig nu. Lite fet, medelfyllig, tydlig druvkaraktär(=aromatisk?) mogna persikor, gula äpplen, honung, kalkrik mineralitet. Det där lite runda och fylliga var faktiskt perfekt till svampsoppan, som var krämig.



Till varmrätt blev det anka med rotgrönsaker, madeirasås och inlagt fikon. Till det drack vi pinot noir från Bourgogne på klassiskt vis. Faiveley var ljusröd i färgen, ingen jättedoft, men rödfruktig, syrlig, och lätt fatad med mjuka tanniner, inte så kryddig. Typisk pinot noir från Bourgogne.



Till dessert blev det lingonparfait, men ingen dryck till och som avslut en kopp te. God middag!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar