Lambrusco, Cleto Chiarli, roséfärgat, väldigt friskt, syrligt, 8g/l restsocker, så torrt (som en vanlig champagne). Gjord av druvan lambrusco di sorbara och har doft/smak av syrliga körsbär, smultron, jordgubb, citron. Det är gjort enligt traditionell metod (som en vanlig champagne), vilket innebär att efter inledande jäsning så buteljeras vinet med sin jästfällning och den andra kolsyrejäsningen sker på flaska. Efter avslutad jäsning så degorgeras (alltså när jästfällningen skjuts ut) inte vinet utan jästfällningen finns kvar i botten av flaskan. Ett riktigt härligt sommarvin! ska köpa igen!
Poliziano, Vino Nobile di Montepulciano, från Toscana, mörkt blårött, med sangiovese som huvuddruva (minst 85%). Fylligt, fatat, kryddigt och runt i smaken, men också bra syra och härlig frukt av körsbär, mörka bär.
Marsala, till nötchokladkaka, orangebrun, sött (99g/l), knäckigt, alkoholigt, tydlig apelsinsmak på slutet. Marsala kommer från Sicilien och är gjort av druvorna grillo och catarratto.
Kommer följa upp vinerna i kväll igen!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar