söndag 24 september 2017

Söndagsbestyr



Tidig morgonpromenad längs kanalen. Det klarnade upp och blev soligt längs vägen. Träden börjar få fina höstfärger nu. Väl hemma så gjorde jag sötpotatissoppa och formbröd på filmjölk, bikarbonat, vete, graham och grovt rågmjöl, aprikoser, russin, hasselnötter, solroskärnor, linfrön. För mig är det Irland. Jag minns att det blev mycket sötpotatissoppa med filmjölksbröd den iskalla påsken jag var i Dublin.




Sen blev det slattuppföljning:
Domaine de la Bournaire, friskt, nästan lite pärlande, väldigt lätt, nästan lite "vattnig" känsla, gröna äpplen, citron, mineral, örter, 12%, melon de bourgogne
Marqués de Riscal, gulare, mer visköst 14%, friskt, ståltankslagrat (ek?), mycket mer aromatisk doft, vinbärsblad, melon? päron, örtigt nästan lite kryddigt i eftersamken och undrar om det inte är lite av den kända bitterheten på slutet, verdejo

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar