måndag 1 maj 2017

Min bästa sommarsallad

Sköna maj, välkommen! Hurra, äntligen maj. Idag skiner solen och det är lite varmare ute. Jag firar med att äta min bästa sommarsallad, gröna linser med rödlök, sallad, tomat och fetaost.



Den är hämtad från Blå porten. Jag åt den alltid, alltid där innan jag började göra den hemma och istället övergick till att alltid, alltid välja lammfärsbiffarna. Nu såg jag att Blå porten stänger 11.e maj för omfattande renovering. Det var tråkigt, deras underbara trädgård med springbrunn, rabatter och stora parasoller är ju en oas i sommar Stockholm.

Jag drack en liten skvätt Orballo till salladen, men annars väljer jag nog hellre en riesling med syra som nästan spritter på tungan. Bästa sommarmaten, bästa sommarvinet = bästa sommarkänslan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar