måndag 22 maj 2017

Rosé-race på Westmanska palatset innergård

Bu eller bä eller blää för rosévin, är vad jag har att ta ställning till under kvällens race.
Rosé produceras i alla vinproducerande länder och konsumtionen ökar stadigt, men stil och ursprung varierar stort och även druvsort som används för att framställa vinet. Stilbildande har varit clairet från Bordeaux, de skimrande laxrosa vinerna från Provence samt de mera intensiva vinerna från Tavel. Här är vinlistan att beta av!
  1. NV Veuve Maître-Geoffroy “Cuvée Divine” Rosé de Saignée, Champagne (nr 77281)
  2. NV Clotilde Davenne Crémant de Bourgogne (nr 70576)
  3. 2014 Wölffer Estate Rosé Table Wine, Long Island, New York (nr 72944)
  4. 2016 Domain Road Pinot Noir Rosé, Central Otago, Nya Zeeland (nr 99139)
  5. 2015 Le Coste Rosato, Lazio, Italien (PI, Vin & Natur)
  6. 2016 Terlan Lagrein Rosé, Alto Adige, Italien (nr 76737)
  7. 2016 Domaene Gobelsburg Rosé, Niederösterreich (nr 90185)
  8. 2016 Abdyika Melnik Rosé, Melnik, Bulgarien (nr 76966)
  9. 2010 Olivier Horiot “En Valingrain” Rosé des Riceys, Champagne (PI, Vin & Natur)
  10. 2016 Domaine de la Tour du Bon Bandol, Provence (nr 99725)
Kul! Bara en rosé från Provance och då från Bandol. "Alla" vet att den seriösa rosén i Provance görs i just Bandol. Nu finns den visst tillfälligt i BS. Sen har vi Rosé des Riceys från Champagne som är ett stilla vin, kan bli kul att testa mot bubblet. Mer om vinerna lite senare.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar