onsdag 10 maj 2017

Restaurang TAK

Restaurang TAK, som huserar på top floor vid Brunkebergstorg 4, öppnade i slutet av mars och serverar mat med svensk-japansk inriktning. Inredningen är gjord av Gert Wingårdh och är såklart riktigt minimalistisk och snygg. Till restaurangen hör en supersjysst takterass med utsikt över hela stan som vi tänkte återkomma till en varmare sommardag.

Eftersom det var så ruggigt ute så började jag med ett glas 2015 Gamay, Cuvée du Chat, Lapierre, Beaujolais, medan de andra drack mousserande.


Det var så gott, lättdrucket, rödfruktigt, slankt, kryddigt. Sedan åt jag vegetariskt, ostronskivling, rotselleri, svampkräm, jordärtskocka, ramslök och svart vitlök. Lite för salt och sådär, och till det drack jag en 2012 Barabera d'Asti, Terra del Noce, Trinchero, Piemonte. Också så gott, mörkt blåviolett, körsbär mörkfruktigt, mjuka tanniner, bra syra, (kanske inte så fylligt som SB säger), lite mognadstoner.


Till dessert blev det chokladkaka med risglass och rostad bovete med yuzu-kolasås. Risglassen var lite speciell. Lite tunn i smaken på något sätt.


Summa sumarum: maten G, vinerna VG. Utsikten såklart också VG, för en Stockholmsälskare som jag.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar