onsdag 4 oktober 2017

Mousserandekursen

Nu är vi igång! En kurs med fullt fokus på bara mousserande vin. Mousserande från hela världen och såklart med extra fokus på just champagne. I kväll var det uppstart med mousserande vin från hela Europa. Först blev det en dragning om de olika länderna, olika tillverkningsmetoder, lite om hur man gör när man provar bubblor. Av kvällens viner var mina favoriter Cremant du Jura, Franciacorta och Deutz. Clairette de Die var mer intressant än god, mer som en Asti spumante, med tydligt aromatiska toner. Ridgeview från England var över förväntan, riktigt bra. Cavan var i sammanhanget ingen höjdare med sina tydliga gummitoner. Intressant att notera. Riesling cremant var tyvärr korkad, men jag kunde ändå känna tydliga rieslingtoner av päron och hounung.

Kvällens viner:
  • Clairette de Die, Rhône, Frankrike, privatimport
  • Veuve Ambal Cremant de Bourgogne, Frankrike, 7911
  • Cremant du Jura, Frankrike, 71881
  • Champagne, Deutz brut classic, Frankrike, 7487
  • Riesling cremant, Tyskland, privatimport
  • Berlucchi 61, Fraciacorta, Italien, 77864
  • Gramona Imperial Grand reserva 2012, Spanien, 79164
  • Ridgeview Bloomsbury, England, 96557









Inga kommentarer:

Skicka en kommentar