måndag 30 oktober 2017

Champagne GRANDE FINALE

Igår träffades vi redan under eftermiddagen för att dricka champagne och äta tilltugg. Väldigt trevligt en murrig söndag som denna! Vi började med tre viner blint och vi skulle gissa på rätt tillverkningsmetod. Jag tog proseccon på godistonerna och det söta anslaget även om den var torr (upp till 12g/l). Proseccon (100% glera) är gjord enligt charmatmetoden dvs jäsning i ståltank. Graham Beck trodde vi var traditionell metod och Champagne men det var alltså från Sydafrika (MCC) men traditionell metod var ändå rätt. Till slut var det en Clairette de Die, som jag bara kunde säga att den var gjord på en aromatisk druva och det var den clairette=muskat och gjord enligt ursprungsmetoden, dvs när vinet jäser klart i flaskan. Clairetten var söt 34g/l.




Sedan blev det tre prestigechampagnge:
Alla tre var otroligt fina men Krug (1529:-) som av många anses vara världens finaste champagne stod sig ganska slätt i sällskapet enligt mig. De två andra hade mycket mer karaktär.




Avslutningsvis fem champagner med tilltugg. Så gott!
Pol Roger är alltd bra, Nicholas Feuillatte (2008) är en BdB, men den bästa var nästan Alfred Gratien (369:-) och Marc Hebrart Special Club (496:-) var också superfin.









Inga kommentarer:

Skicka en kommentar