Cabernet Sauvignon är huvudspelaren med 15% som lägst till 92% som högst och sedan uppblandad med lokala andra druvor. Överlag mycket svartvinbär, mörk frukt, plommon, mörka körsbär, choklad, ceder, kaffe, eukalyps.
Det här var vinerna:
- 2013 Clos de Lolol, Chile, Rafael, Colchagua
- 2015 Le Volte, Toscana
- 2016 GR-174, Priorat, Spanien
- 2015 Apothic Red, Kalifornien; USA
- 2014 Domaine Bousquet, Cuyo, Mendoza, Argentina
- 2014 Forester Estate, Margaret River, Western Australia
Mina favoriter var Clos de Lolol (härlig stor doft, mycket cassis, lakrits, paprika, nyanserad, fyllig, med avrundade tanniner) och Forester Estate (grön, eukalyps, ceder, blyerts), men även Domaine Bosquet var god. Konstigt nog stod Le Volte sig inte alls i sammanhanget, kändes karaktärslös och platt, men senare under kvällen kom den fram bättre. Apothic Red var bottennappet med syntetisk doft och smak av vanillin pulver, knappt någon frukt, lite blåbär i så fall och mjäkiga tanniner och alldeles för söt (14g/l). Sunkigt!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar