söndag 16 april 2017
Domaine du Pesquier med lammlimpa
På Påskafton blev det såklart lamm, men inte lammstek utan lammlimpa med vitlök, rosmarin och timjam och till det GSM vinet från Gigondas, Domaine du Pesquier. Vingården Domaine du Pesquier ligger mitt i Gigondas.
Jag tycker att vinflaskan är så klassisk och tjusig med reliefen i glaset där det står Gigondas. Vinet består av 75% grenache, 20% syrah och 5% mourvèdre och det var verkligen jättegott. Ganska lätt, inslag av fat, med rödblått transparent utseende, mer syrligt än strävt och kryddigt rödbärigt med doft och smak av jordgubb (och skogshallon), lagerblad, vitpeppar, choklad och lite lakrits i eftersmaken. Jordgubb och lagerblad tycker jag var mest framträdande. 14,5% alkohol men det kändes inte alkoholigt.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar