söndag 2 april 2017

Bardolino till pepparroten


Jag testade ett Bardolinovin till lövbiffen med pepparrot istället för Beaujolais Royal som SB föreslog. Bardolino är ett vindistrikt i Venetien (Veneto) i norra Italien alldeles intill Gardasjön och granne med det mer kända Valpolicella. Bardolino har DOCG status sedan 2001 och där görs röda, ljusa, lätta, mjuka viner av druvorna corvina, rondinella och molinara (alltså samma druvor som i Amarone från Valpolicella). På SB slipper man val, kval och beslutsstress för det finns bara ett Bardolinovin i det ordinarie sortimentet. Därutöver finns en handfull i BS, alla på runt dryga hundringen.


Jaha? Det var ett torrt, ljust, lätt vin, transparant med rödblå nyans. Svag bärig doft, kanske att det går att känna lite körsbär och kryddor. Bra syra med kryddig smak av körsbär, hallon, lite bittert på slutet men kort. Funkade vinet till maten? Sådär, jag upplevde en metallisk bismak. Jag vet inte om den uppstod genom pepparroten.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar