- 2015 Gustave Lorentz, Gewurztraminer Réserve, Alsace
Enda av vinerna som finns på SB. Relativt ljusgult, lite fetma, sötfruktigt med honung, päron, rosor, litchi. Kändes sötare än 6g/l restsocker. Låg syra, kändes platt i munnen. - 2008 Zind Humbrecht, Gewurztraminer Herrenweg, Alsace
Sött vin (halvtorrt stod det) från en verklig topproducent. 76g/l restsocker, gyllengult, fylligt, stor doft av russin, aprikos, citrus, honung, härlig syra som väger upp sötman, friskt och samtidigt sött. - 1997 Domaines Schlumberger, Gewurztraminer Grand Cru Kessler, Alsace
Gyllengult, sött 25g/l, mandel, torkad frunkt, väldigt låg syra. - 2015 Alois Lageder, Gewurztraminer, Alto Adige
Ljust gult, lätt och förvånansvärt friskt, lite parfymerat med doft/smak av citrus, honung, rosor och mineral, framförallt rosor, beska på slutet. 5g/l.
fredag 31 mars 2017
Den lilla och gnälliga
Det är så den kallas, gewurztraminerdruvan. Den är erkänt svårodlad. I tisdags testade vi fyra stycken gewurztraminerviner, tre från Alsace och en från Alto Adige i Sydtyrolen i norra Italien. Det är nämligen där som druvan har sitt ursprung.
Etiketter:
Alois Lagerde,
Alsace,
Domaine Schlumberger,
Gewurztraminer,
Gustave Lorentz,
Zind Humbrecht
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar