torsdag 14 mars 2019

Teori och praktik


Nu är det allt i ett, teori och praktik tillsammans. Jag läser och så tränar jag på de småflaskor jag har hemma.


2016 Alto, Sydafrika, Coastal region, en Bordeaux blend från Stellenbosch, cabernet sauvignon, cabernet franc, petit verdot, merlot, fyllig, kärv, sträv, grön, svarta vinbär, ceder - ja, kanske lite brända toner (sydafrika), mynta, kaffe och choklad. Alkohol. 14.5%.


Mörk, kompakt, svart-röd-cerise färg.


2015 Masi CampoFiorin, klassisk Valpolicella blend med 70% corvina, 25% rondinella och 5% molinara, kryddig, mörka körsbär, choklad, inte så fyllig, inte så sträv men BRA syra.


Mörkt röd, transparent, mörkare än vad jag föreställde mig, kärv, mycket syra, som en sangiovese utan tanniner, lättare munkänsla, körsbärssyrlig.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar