söndag 7 oktober 2018
Mer mat & vin
Det roligaste och kanske samtidigt det svåraste är att kombinera mat & vin på ett harmoniskt sätt. I eftermiddags träffades vi ett gäng för att träna mer på det.
Mulderbosch, ok syra, fat (vanilj) päron, persika, citron, kryddor, ingen sötma men fylligt, alkohol 13%. Jag trodde att det här var en riesling, kände inte faten, först när jag visste om dem, ojoj illavarslande!
Petit Chablis, hög syra, stålig utan fat, gula äpplen, bivax, citron, mineral, trodde chardonnay.
Penfolds, Koonunga Hill, tydlig fatkaraktär, gröna äpplen, smör, nötter, annanas, päron, citron, trodde på fatad chardonnay.
Beaujolais Royale, mjukt och bärigt, skumbanan, mörk färg, ingen tvekan om att det här var en gamay.
Chianti, fruktig, fat, mörka körsbär, örter, kryddor.
Det här var vinerna. Om jag hade valt dem så hade jag varierat de vita mr, kanske en halvtorr riesling i stället för Mulderbosch. Mulderbosch och Koonunga Hill var rätt så lika, båda chardonnay, båda fatade även om Koonunga Hill var mer smörig. Vi testade alla viner med citron, salt, ruccola och äpple och kollade vad som hände med syra, beska och sötma.
Vi använde inte polärdiagrammen eller spindelnäten, utan körde i stället vanligt provningsprotokoll.
Nästa måndagkväll ska vi träffas igen för mer mat och vin!
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar