fredag 2 mars 2018

Bye bye Åre


Så kom sista skiddagen, som skulle bli den bästa. Det var kallt på morgonen, så vi klädde oss varmt, men temperaturen steg snabbt när solen började värma. Uppe på skutan var det bara någon minusgrad så dit ville vi. Vi tog gondolen eller "äggen" upp. Så vackert! Vi var lite sugna på att tolka efter skoter upp till toppstugan, men tyvärr hade vi inga kontanter, så det gick inte. "En annan gång", sa vi. Istället åkte vi ner mot Rödkullen.





De röda nedfarterna vid Rödkullen gillar vi och så finns värmestugan till hands om det blir för kallt. Gott med varmchoklad på termos men det är ännu härligare när man kan fika ute i en snödriva, i stället för att trängas i en värmestuga. Vi hade planerat lunch på 720 men där var det helt fullt så vi åkte ned till Broken i byn. Ett klassiskt burger ställe i Åre, men maten och shaken var väl sådär.





Vi avslutade med att gå tvärs över torget till Åre kafferosteri. "Lämna stressen och skidorna utanför", stod det på en skylt, så då gjorde vi det. Riktigt gott kaffe, rekommenteras!



Sedan tog vi bergbanan upp för sista åket. Kul att åka bergbanan en udda tid när den inte är fullsatt.


Bye bye Åre och tack för den här gången, eller vi säger, på återseende!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar