lördag 18 november 2017

Restaurang Babette


Tidig middag på Babette. När jag kom 17.30 var det redan fullt med folk och rätt stimmigt. Härligt! Det känns lite osvenskt, mer som i Paris eller i Rom. Jag började med sjukt goda oliver i olivolja och till det ett glas vinho verde, alvarinho från Rias Baixas. Faktiskt perfekt som aperitif, friskt och lätt. Sedan blev det deras pizza med parmesan, brysselkål och stark korv och en beaujolais från Côte de Brouilly till. Vi avslutade sedan med ett glas i baren. Jag testade Argile Blanc från Savoie. Väldigt fin.


Det är så lätt att ur en vinlista välja sina favoriter och det man redan kan, som alvarinho från Rias Baixas och gamay från Beaujolais. Nu är jag så glad för glaset Argile blanc från Savoie. För mig en ganska okänd region med mindre kända druvor. Argile Blanc var en blend på 40% chardonnay, 40% jacquère och 20% mondeuse blanc. Vinet var friskt och fruktigt, nyanserat, lång eftersmak och med en rökig ton långt bak i gommen. Jag fick vinet i en jättekupa, men det syns kanske inte så väl på bilden. Jag måste lära mig mer om druvorna och regionen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar