måndag 13 november 2017

Restaurang Springrolls


I kväll ska jag till den vietnamesiska restaurangen Springrolls vid Fridhemsplan. Jag har inte kunnat hitta någon vinlista på nätet och utbudet kanske inte kommer att vara så stort, men jag tänker mig ett aromatiskt vitt vin, som en riesling, pinot gris, gewurtztraminer, torrentés, semillon eller viognier.

I Vietnam föredrar man arom framför hetta. Maten är lik den thaländska, men sötare och mindre kryddstark. Kanske att en halvtorr riesling är den bästa kombon. Jag uppdaterar i kväll.

De här färska vårrullarna var helt underbara och sedan åt jag en vegetarisk gryta med tofu och grönsaker. Vinet då, jo det blev en pinot gris från Argentina. Torr och ganska aromatisk med lite tropisk frukt som ananas. Funkade hyfsat. Jag valde mellan den och en chenin blanc från Sydafrika. Den kanske hade varit bättre, också den med tropisk frukt. Min rätt hade lite hetta och då ville jag inte ha så mycket syra, så därför tänkte jag att pinot gris var ett säkrare kort.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar