fredag 17 november 2017
Gluhwein eller vin chaud
När jag träffade min syster för någon vecka sedan så pratade vi om adventstid och julen. Glögg hör ju defintivt till, men det är så sött och ger snabbt en klibbig känsla. Gluhwein eller vin chaud är ett fräschare och mer lättdrucket alternativ. Jag minns så väl när jag har åkt skidor i Frankrike, eller för något år sedan när jag var på julmarknad i Wien, och druckit gluhwein eller vin chaud. När man får en stor varm kopp att värma sig med och som man kan dricka i stora klunkar.
Vilket vin ska man ta till gluhwein, undrade syrran? Man behöver inte satsa på något dyrt vin, men gärna en hyfsad flaska och jag skulle nog välja ett fruktigt och smakrikt vin. Häll vinet i kastrull och späd med 2 dl god apelsin juice, tillsätt eventuellt lite råsocker, addera sedan kryddor som stjärnanis, kanel och apelsin- eller citronskal. Värm försiktigt. Servera utan kryddorna i stora koppar.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar