onsdag 28 juni 2017

Tabbouli och Chateau Musar


I går var det bokkväll på Tabbouli på Tavastgatan på söders höjder. Vi åt en massa libanesiska smårätter som hommus, kålbladsdolmar, spenatpiroger, hallomi, aubergineröra mm och till det drack vi libanesiskt vin såklart. Vädret var inte på topp men vi satt på verandan ut mot trädgården så det gav en härlig sommarkänsla.

Chateau Musar är Libanons internationellt mest kända vinproducent (ägs av familjen Hochar) med vingårdar i Bekaadalen. Jag drack Musar Jeune (vitt) och de andra drack Musar Jeune (rött). De här unga vinerna är lättillgängliga och fruktdrivna utan fatlaging och dricks bäst unga. De vinner inte på lagring. Det vita är gjort av vermentino (40%), viognier (30%), chardonnay (30%). Det var ganska gult i färgen, lite visköst, ingen stor doft, bra syra, fruktigt. Finns i SB för 159:-, levde inte riktigt upp till det.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar