tisdag 17 juli 2018
2014 Cecchi
2014 Cecchi har jag druckit av flera dagar nu och det är verkligen gott. Jag förvarar flaskan med kork i kylskåpet så håller det i upp till en vecka. Vinet blev till och med bättre efter ett dygn i kylskåpet, med lite långsam luftning. Jag upptäckte också att vinet var med vid Sangioveseprovningen i våras. Vad synd att jag inte skrev någon smaknotering då. Måste bli bättre på det. Det är i alla fall mörkt rött, mörka körsbär, syrligt, lite bittert, örtigt, tobak, inte alltför strävt, viss fat.
Tuppen "Gallo Nero" är symbolen för Chianti classico, som syns på flaskhalsen ovan. Däremot river man inte av folien så där slarvigt som jag har gjort, utan man gör ett snyggt snitt i folien under utbuktningen. Min brorson, vet jag, drar av hela folien , med ena handen utan att riva sönder den, men det är inte heller rätt för på folien finns ofta kvalitetsmärkning, typ Gallo Nero och DOCG, som med fördel visas.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar