onsdag 25 juli 2018

Viner i Vilnius

Nu när jag är i Vilnius så har jag faktiskt känt mig lite pressad att äta den traditionella husmanskosten. Den kan bestå av en kall rödbetsoppa till förrätt, cepelinai till huvudrätt (motsvarar våra kroppkakor och är Litauens nationalrätt) som äts med gräddfil, och kanske fruktkaka skuren i små fyrkanter till efterrätt. Till maten äter man grovt rågbröd och dricker en stor sejdel av kvass eller öl från ett av landets alla mikrobryggerier. Maten serveras gärna på restauranger med grova träbord och murrig inredning.


Jag valde i stället den andra linjen, för Vilnius är också känt för en mer kontinental stil med dess många vinkällare. Häromkvällen hade jag vinprovning och åt jättegod mat på restaurangen D'Eco. De har specialiserat sig på ekologiska viner och serverar även mat med ekologisk profil. 40 euro för två rätter och tre urgoda viner. Som hittat! Supergod fiskcarpaccio och vegburgare. Jag ska skriva mer om vinerna men jag måste göra lite research först. Återkommer.

Vi fick så mycket vin i glasen så jag kunde inte dricka upp allt. Jag måste bli bättre på att säga till. Det var likadant i Portugal förra året och det spottas aldrig.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar