söndag 12 augusti 2018

Baddagar


Sagt som gjort, i lördags blåste det förvisso lite men solen sken så vi gick till klipporna i Öregrund. De är flacka och passar perfekt att solbada på. Min syster hade tagit med gott fika och så badade vi. Det var inte alls kallt i vattnet. Jag tog stegen, men syrran som alltid är lite modigare badade direkt från klipporna.




Vi var hyfsat ensamma på klipporna trots att det var Öregrunds årliga baddagar. "Alla andra" firade baddagarna med att fika i socitetshuset eller hänga vid scenen.




Här är Öregrunds klassiska konditori Wilma. De har en väldigt mysig trädgård, men bäst är ändå medtagen fika, att ha på klipporna.


Även i hembygdsgården var det fullt med folk.


Vi åkte hem och lagade mat och dukade ute. Jag hade tagit med två vinflaskor. Vinet Lalama kommer från Ribeira Sacra i spanska Galicien och är gjort på druvan mencia. Jag tyckte att det var sååå gott, slankt, stramt, elegant, bra struktur, rödfruktigt, syrligt, ton av fat.




Det vita vinet var också bra men en mer ordinär sauvignon blanc som vi åt till chevre såklart.

Idag åt vi frukost ute i trädgården och sedan tog vi en lång promenad, förbi gamla gärsgårdar, skjutbanorna i skogen och så hittade vi lingon som var riktigt söta och goda. När vi var tillbaka kom regnet och då gjorde vi frasvåfflor med rårörda svartvinbär.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar