tisdag 13 februari 2018

The Flying Elk


Avslutade dagen med ett besök på The Flying Elk, Björn Frantzéns gastrobub på Mälartorget i Gamla stan. De hade skrei på menyn som kändes förpliktigande, så så blev det. Till det drack vi en ganska ordinär Philipp Kuhn Riesling Tradition. En typisk riesling med fruktsötma och aromatiska toner av päron, persika, citron, honung, mineral (petroleum). Det här vinet skulle man kunna ha som pluggvin till druvbetyget. Det uppfyller alla klassiska riesling markörer. 129:- i BS men kan bara köpas i kolli om sex.


Jag hade annars hellre valt det ungerska vinet Homola Furmint och olaszrizling, eller vinet från Fraser Gallop Estate, Parterre, från Margaret River i Western Australia. Nu var det ingen vidare smörig sås till fisken så denna fylliga ekade chardonnay gick bort. Det var i alla fall en 100% chardonnay, ingen blend med semillion. Jag fick smaka på det ungerska vinet och servitören sa att det var halvtorrt men jag upplevde det torrare än Philipp Kuhn. Det måste haft en riktigt bra syra. Jag letade info men hittade inget på nätet.

Brita tog fish & chips och till det veteöl. Så kan man också göra.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar