söndag 26 mars 2017

Vin och pepparrot?

Jag har blivit som besatt av pepparrot! Det är så gott och det blev inte bättre av att jag läste på Internet att det är som rena medicinen - bra för blodtrycket, immunförsvaret, ämnesomsättningen, halsont, feber, fotbad - ja, ni hör, bra mot allt. "Naturens antibiotika" ska det vara. Jag vet inte om pepparrot passar till all mat men är helt klart ganska mångsidig. Pepparrot kan ju piffa upp både kött och fisk och kalla såser mm. Men vilket vin passar till? Jag gjorde slag i saken och gick till Systembolaget och frågade:
Vilket vin passar till pepparrot?
(nu var jag sjysst och gav lite fler ingångar, tänk 1: torsk, pepparrot och räkor samt 2: lövbiff, pepparrot och äggula, vitt till fisken och rött till köttet)
Vad tror ni att jag fick som förslag? Jo, det här till fisken och det här till köttet. Vad tror ni om det? Jag ska nog fundera lite till.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar