Jag började med små munsbitar av anklevermousse och till det ett riktigt smarrigt vin nämligen:
Egentligen såldes det inte på glas så här hade vi en väldig tur. Mineral, sött men med bra syra, vita blommor/gul frukt/citrus. Ett riktigt, riktigt klassiskt Moselvin med lite mognad. Så gott!
Cellartracker
2009 Joh. Jos. Prum Graacher Himmelreich Spätlese
Till varmrätt blev det biff med beapotatispuré och till det en Langhe Nebbiolo. Hmm, den här bloggen är ju till för att jag ska minnas vad jag har druckit, men nu hittar jag inte vinet i deras vinlista och jag minns inte riktigt (måste skärpa mig). Det var i alla fall en bra nebbiolo med härligt röd färg, mycket doft av körsbär, mycket syra och bra tanniner.
Som avslut blev det en liten crème canellé. Perfekt!
Vinerna serverades vid bordet och jag synade flaskorna ordentligt. Märkligt att jag inte kan minns den där nebbiolon.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar