lördag 1 september 2018

Champagnefrossa!


Nu laddar jag inför champagnefrossan hos mig. Jag har dukat långbord, lagt ut placeringskort och lagt champagnen på kylning. Det viktigaste är avklarat med andra ord.


Vi börjar med den här - lätta, friska, grönäppliga, citron, ljust bröd, mineral - till chips och snittar. Det här är en blanc de blanc, dvs gjord av enbart gröna druvor och då chardonnay.


Fortsätter med den här - mer utvecklad och fylligare, med vinteräpplen, rostat bröd, choklad - till parmalindad kyckling med quinoa, bladspenat, päron och chèvrekräm. Det här är en blanc de noir, dvs gjord på bara blåa druvor och här bara pinot noir (pinot meunier är en annan blå stor druva i Champagne).


Och avslutar med den här söta champagnen - till vit chokladmousse, rårörda hallon och maränger (som just nu är i ugnen).

Det ska bli kul att se vilken som blir favoriten.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar