måndag 30 april 2018

Valborgslunch

Idag åt vi valborgslunch hos mig. Bubbel med creme ninon, kallrökt/gravad lax med dillstuvad potatis och gruner veltliner, rabarber/jordgubbskompott med tjock yoghurt och kolasnittar. Det kunde gott ha varit lite varmare och soligare men det blev en vårig känsla i alla fall, tack vare de fina blommorna jag fick.



Det mousserande vinet Boschendal från Sydafrika tycker jag är bland de mer prisvärda på SB. Champagnelik och god som aperitif och till lättare mat. Vi toppade creme ninon med lättvispad grädde och en skvätt bubbel.




Till laxen drack vi gruner veltliner Steinschaden, nyanserad med päron, vitpeppar, örter, lime och den där klassiska beskan på slutet.

Enkelt, nyttigt och gott med kompott till dessert. Den blev fint röd, men jag skulle nog rett av den med lite potatismjöl för bättre konsistens. Den blev lite för rinnig. Ingen bild blev det heller.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar