lördag 13 januari 2018

Must- och granplundring hos mig


Nu åker julen ut, men först blev det mustprovnng tillsammans med thailunch. En förvånansvärt bra kombo faktiskt. Den lite söta kryddiga musten till spicy thaimat, glasnudelsallad med räkor och sedan kycklingryta med grön curry.


Musten skrev jag om redan innan jul men nu i sista sucken blev alltså provningen av. Det här var vad vi provade med kommentarer inom parentes. Vinnare blev musten lagrad på bourbonfat och tvåa den på calvadosfat.
  1. Zeunerts julmust (sötast, fylligast, kraftig, kryddig)
  2. Dufvenkrooks (söt, slankast, ganska onyanserad, mest "mustig")
  3. Nygårda julmust lagrad på bourbonfat (jättefint skum, minst "mustig", lite rökig, torkad frukt, kardemumma)
  4. Nygårda julmust lagrad på calvadosfat (bra skum, inte så fyllig, fruktig, tydliga äpplen, lite knäckig, lite bränd ton, kavring?)
  5. Nygårda julmust lagrad på cognacfat (bra skum, fyllig, russin, choklad, apelsin, röda äpplen)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar