onsdag 24 januari 2018

Australien - vitt och rött 2

I går kväll var det återigen Australien med Mikael och det blev en hel del ekonomi och statistik. Kul!

Vi började med tre vita:


Svalodlad chardonnay från Adelaide Hills, Mère et Fils, South Australia, mycket mineral, lätt, grön, tydligen fatad men kunde inte riktigt känna det.


Här en klassiskt fatad chardonnay från Australien, Tasmanien, Josef Chromy, fyllig, smör, rostade nötter, tropisk frukt (persika, mango) och ordentligt fatad.


Och så en semillon-sauvignon blanc från svala Margaret River i Western Australia. Tydlig svartvinbärsviff i doften och hög syra. Semillion bidrar med vax och ja, det var lite visköst.

Vi fortsatte med fem röda:


Först ut en Bordeaux blend från svala Margaret River, Cannonball, svarta vinbär, plommon, tobak, choklad och så mynta eller eukalyps (som kommer med vinifieringen). Cabernet sauvignon, merlot, petit verdot.


En Cabernet sauvignon från Coonawarra, Wynns, svalodlad men fullmatad, generös, med svartvinbär, rök, lite blommig, sträv! Från Coonawarra med den röda järnhaltiga jorden.


Återigen denna märkliga tempranillo från Logan som vi också drack hos Andrea. Ganska ljus i färgen och inte jättesträv (tempranillo blir aldrig toksträva), körsbär och fat.


The Hundred, en grenache från Mclaren Vale, ljus, transparent, mjuk, bärig med jordgubb, hög syra, trodde definitivt det var en pinot noir.


Och så tillslut denna, Farrside by Farr, pinot noir, från Geelong. Nyanserad med lååång eftersmak och Bourgognig med kryddor, skogsbär, fat, mjuk och bra syra.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar