lördag 20 januari 2018

Födelsedagar


Idag firade vi två födelsedagar. Hipp, hipp - hurra, hurra, hurra! Det blev tårta och kaffe på eftermiddagen och därpå middag. En riktig vårmiddag med tulpaner på bordet, lax med romsås och vitt vin, viognier Gnarly Head från Kalifornien. Till tårtan drack vi Sauternes och Nivole.


Gnarly Head, viognier, aromatiskt, blommigt med persika, päron, mango, apelsin. Gissade på riesling även om jag visste att det inte var det, alltför aromatiskt med tropisk frukt och inte så hög syra. Måste bli bättre på viognier.


Klassisk Sauternes från Bordeaux, Château du Levant, söt 110g/l men också bra syra och smak av fat, aprikos, ananas, saffran, apelsinskal, honung. Inte så tydlig saffran. 85% semillon, 10% sauvignon blanc och 5% muscadelle


Nivole, det omtalade "nobelvinet", lätt, pärlande, fruktigt med fläder och honung av muscatdruvan,  muscat blanc à petits grains, bara 5% alkohol men 127g/l restsocker men det kändes inte riktigt, bubblorna tar delvis bort upplevelsen av sötma.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar