söndag 24 februari 2019

Syrah vs shiraz


Idag har jag pluggat teori. Det är mycket att lära sig utantill. Vid lunch tog jag en promenad i solen till Karlaplan för att handla mat. Det är ju sportlovsvecka, i år utan skidåkning, men som kompensation lagade jag bolognese när jag kom hem.

Sangiovese passar ju bäst till tomatbaserade bolognese och ragu, men nu blev det istället en ny hemmamatch - syrah vs shiraz.


2016 Les Launes Crozes-Hermitage, mörkt röd transparent, minns att jag tränade på den här till druvprovet och att jag då kände så övertydlig chark, riktigt som prickigkorv. Nu känner jag inte alls det vare sig i doft eller smak och det oroar mig lite, nu känner jag lite rök (kom ihåg att det kan tyda på chark), björnbär, örtighet men inga direkta lagerblad, svartpeppar känner jag inte heller, men lakrits och viss kryddighet såklart, alkohol.


2017 Lionheart of the Barossa, svartröd kompakt, blåbär och lite syltig är första tanken, sötlakrits, smakrik och fruktig så att den känns söt men mindre än 3g/l, ingen svartpeppar här heller, ingen eukalyptus. Skulle nog kunna mista den här för en Zinfandel, gosh, det är inte lätt! 14.5% men frukten bär nästan, känns inte så mycket i eftersmaken.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar