måndag 18 februari 2019

Sangiovese vs tempranillo

Jag bara måste lära mig skilja på tempranillo och sangiovese, så nu blir det hemmamatcher till det sitter lite bättre. Det finns ju likheter med mörka körsbär, torkad frukt och vanilj, så det är inte så konstigt att hamna fel. Två småflaskor får agera testpiloter.



Kolla vad lika de är i utseende, mörkt röda och lite transparenta även om det inte syns så bra i bilderna.


2016 Brolio, mörkt rött, fat, vanilj, bra syra OCH KÄRVARE, KÖRSBÄRSSYRLIGT, känns fylligare.


2017 Faustino VII, mörkt rött, fat MER VANILJ, kan ha bra syra men mjukare, lenare, körsbär, känns slankare.

Körsbär, kakao, hallon, örter(salvia) är gemensamma aromer. Det här är svårt. I morgon blir det Italien med Torsten för sista gången. Kul såklart, men också lite tråkigt att det är sista gången.

Vilket vin var godast? Brolio helt klart här, men Tempranillo skulle nog kunna vinna en annan match. Brolio var ett bättre vin helt enkelt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar