söndag 10 juni 2018

Fågelöudde



Jag bläddrade i Metro häromdagen och där hade de listat Stockholms bästa bad. Jag vet inte om det fanns någon inbördes rangordning men på första plats var Fågelöudde. "Mitt" bad! Jag skulle nog inte lista det som stor-Stockholms bästa bad. För en heldagsutflykt så åker jag hellre till Utö, Årsta havsbad, klipporna bakom Drottningholms slott eller Erstaviksbadet, men för ett dopp heta dagar och kvällar, så cyklar jag gärna dit.

Fågelöudde är ett friluftsbad som ligger på norra Lidingö vid Askrikefjärden. Det är inget märkvärdigt, men det finns bryggor, ett hopptorn och en liten servering. Det som är mer märkvärdigt är cykelturen dit. När man har passerat avfarten mot Södergarn, så är det rena rama vischan, med öppna fält, betande djur och hus med vita knutar. Allra bäst är avfarten ner mot badet genom tallskog, ljung och blåbärsris. Där doftar det alltid helt underbart av solvarm sommar.




Jag inser att jag har en del att jobba på vad gäller mina två minuters tuschillustrationer. Blocket och pennorna får följa med i sommar. Dessutom har jag på allvar börjat kolla på en ny systemkamera.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar