måndag 17 juli 2017

Vinprovning med räksmörgås

I fredags åt vi räksmörgås och testade lite olika vita viner till. För mig blev det en blindprovning. Det här var vinerna:



  1. Castello di Tassarolo, Gavi, Piemonte, 100 % cortese di Gavi, ingen stor doft, sprittande, hög syra, citron, päron, persika, örtighet, mineral, blommiga toner av apelsin (kamomill). Jag gissade på albariño från Galicien, men det var ju FEL!
  2. Clos de Saint Yves, Savennières, Loire, 100% chenin blanc, lite kloakdoft, mycket hög syra och mineral, vått ylle, rökighet, kaffeton, lite svårt att känna frukten men gröna äpplen och citron. Här gissade jag på chenin blanc men från Sydafrika. Rätt OK.
  3. Bestheim, Alsace, 100% pinot gris, fruktig doftpäron, perika, melon, mycket låg syra, runt, mjukt vin, visköst. Gissade ingenting här men borde tagit den på den låga syran.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar