Det blev moldavisk mat i form av sötpotatissoppa, vinbladsdolmar, piroger, majsmjölsbröd, syrade grönsaker, lammgryta, couscous och såklart fruktkompott med tjockyoghurt till efterrätt.
Till maten drack vi två druvtypiska viner från Moldavien.
2015 Gitana Winery gjort av druvan feteasca regala, gyllengult i färgen, aromatisk doft, lite oxiderad ton i form av bokna äpplen(som jag inte tror var meningen), ganska låg syra, tror att vinet legat för länge och tappat stinget, feteasca regala kallas annars för "miss parfym" och ger friska, aromatiska viner.
2016 Purcari 1827 gjort av druvan rara neagra, mjukt, plommon, choklad, lent, slankt, bra syra, torkad frukt, modesta tanniner, ek, lite för sötaktig ton, lite åt amarone med den torkade frukten. Lättdrucket
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar