Vad görs det för viner i Ungern? Vi tittar lite närmare på Ungerns vinområden och vilka viner som produceras där.
- Sopron, här på gränsen till Österrike görs främst röda viner av druvorna kekfrankos(=blaufränkisch=lemberger), merlot, cabernet sauvignon och pinot noir. Det är här Peter Wetzer håller till.
- Pannonhalma
- Somló, här görs främst vita viner av hárslevelü, olaszrizling, juhfark och traminer. Det är vinet Kreinbacher, som ligger i mitt kylskåp.
- Zala
- Balatonboglár
- Badacsony, av vinområdena runt Balatonsjön räknas Badacsony som det främsta. Här görs vita viner av hög kvalité av den gröna druvan kéknyelü.
- Balatonfured-Csopak
- Ászár-Neszmély
- Mór
- Etyek-Buda
- Pécs
- Villány
- Szekszárd
- Hajós-Baja
- Kunzág
- Csongrád
- Egér
- Mátra
- Bukk
- Tokaj
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar