lördag 1 juni 2019

Frukosten



Klaus K serverar en väldigt bra frukost, så bra att den är omskriven av svenska matjournalister som bland annat Mats-Eric Nilsson och Lisa Förare Winbladh. De har inte allt men har i stället ett väl valt utbud av lokala specialiteter som tjockyoghurt, finskt rågbröd, handgjort smör, rökt fisk och korv samt brödost och andra lokalproducerade ostar.


Jag passar såklart på att lusläsa Hufvudstadsbladet, som jag tycker har riktigt bra skribenter. Det är alltid kul att fnissa åt finlandssvenska uttryck. Vissa är så bra som "vattenbuss" för kollektivtrafiken på vattnet och ordet "hyvens" för något som bra, sjysst eller korrekt. Två ord vi borde ta till oss.


Sen måste jag alltid bläddra lite i Helsingin Sanomat också, för det var där jag var anställd en gång i tiden.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar