torsdag 27 juni 2019

Ayran med falafel


Igår, i regnrusket, så piggade jag upp mig med en AW, där jag testade Ayran och så åt vi falafel. Ayran är en salt-syrlig yoghurtdryck, som passar bra till kryddstark mat. Den är vanligt förekommande i mellanöstern i länder som Turkiet, Georgien, Kurdistan, Afghanistan, Azerbajdzjan, Irak, Iran, Syrien, Libanon, Bulgarien och på Balkan. I mellanöstern konkurrerar den med läsk och finns i de flesta livsmedelsbutiker. Den finns också smaksatt med bland annat vitlök, peppar, citron och gurka. Vi drack den naturell och direkt från kylen. Den dricks bäst iskall med is.

Just heta sommardagar tror jag att Ayran skulle kunna bli en favorit. Då känner jag ofta ett stort saltsug och så föredrar jag ju alltid syrligt framför sött.


Så åt vi falafel, bästa snabbmaten! Smart med rulle istället för det öppna pitabrödet, som bara gör att man spiller och grisar.
Kolla dessutom inredningen nedan. Väldigt spejsig.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar