lördag 25 maj 2019
Druvan Nero d'Avola
Vinet Nero di Lupo COS av druvan nero d'Avola var väldigt odruvtypiskt kan jag konstatera. Det var ganska ljust i färgen, lätt, friskt med mycket bra syra, modesta tanniner. låg alkoholhalt och med smak av körsbär, tranbär, bär och lakrits. Väldigt pinot noir likt (burgundiskt) med andra ord.
Nero d'avola (på Sicilien kallas den calabrese) ger oftare mörka (kompakt svartblåröda ibland bläckiga), fylliga och sträva viner med hyfsat hög syra och hög alkohol med smak av plommon, russin och choklad och som ofta vinner på lagring.
Nero d'Avola är den mest odlade druvsorten på Sicilien, druvan är till och med döpt efter staden Avola. Det är en druva som vill ha det varmt och vinrankorna hålls låga för att dra nytta av reflekterande hetta från marken.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar