torsdag 2 maj 2019
Colomba di Pasqua
Min syster frågade mig i går kväll om jag inte åt några goda desserter eller bakverk på Sicilien. Såklart bjöds jag på Colomba di Pasqua till påskdagens frukost samt små hönor i marsipan. En Colomba är påskens motsvarighet till julens Panettone. Jag missade att ta en bild men en Colomba har formen av en duva.
Marsipanfrukter, frutta di martorana, är annars typiskt sicilianskt. De är som små konstverk och mycket välgjorda. De finns i alla konditorier.
Jag testade även en cannolo (plural cannoli) som är ett mycket typiskt sicilianskt bakverk. De finns precis överallt. De består av ett rör av friterad deg som fylls med smaksatt och sötad ricotta. Den var lite väl slibbig och den här typen av bakverk är bara så svårätna. Hur gör man för att inte kladda?
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar