torsdag 9 januari 2020

Piemonte


Igår kväll - tjoho - så testade vi äntligen viner igen. Det var ett tag sen sist. Vi fick inga ledtrådar utan här gällde det att själv hitta den röda tråden. Något vin var ganska kompakt mörktrött, något vin ljust, transparent, rött, något mjukare och rundare, något annat väldigt stramt och strävt.

Temat visade sig vara Piemonte med sina blåa druvor barbera, dolcetto och nebbiolo.


Nr 72782, mörkblårött, kompakt, bärigt, örter, lakrits, fat, alkohol, bra syra, inte så strävt, ingen lång eftersmak. Barbera.


Nr 2773, mörkrött, rundare munkänsla, fruktigt, örter, lite aromatiskt, sötlakrits, vanilj - mer fat, alkohol. Också barbera.


Nr 71709, ljusrött, klartrött, bärigare stil, lätt munkänsla men med viss strävhet, bra syra, bara 12.5%. Dolcetto. Mer åt gamay/pinot noir i stilen.


Nr 5337, mörkrött, kompakt, friskare, stramt och strävt, lite nagellack i doft, kanske lite nypon, alkohol. Nebiolo - Barbaresco.


Nr 76560, ljusrött, tydlig doft av kanel, även nypon, strävt, hög syra, kryddigt, körsbär, jordgubb, fat- sandelträ, alkohol! Nebbiolo - Barolo.


Nr 70384, mörkrött kompakt, alkohol i doft, rundare, härlig munkänsla, lättdrucket, mörka körsbär, läder, trodde supertuscan ett tag innan Piemonte temat. Barbera blend. OBS 7g/l socker.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar