lördag 15 februari 2020

Choucroute med riesling


I höstas syrade jag vitkål och vaxbönor och idag tyckte jag att det var dags att ta fram burkarna igen. När jag öppnade locket till vaxbönorna så doftade det bara så otroligt gott och friskt. Jag smakade först efter att jag sköljt dem ordentligt i kallt vatten, och de var precis så där syrliga och krispiga som jag vill ha dem. Tänk att det blev SÅ BRA. Bra snacks.


Sedan tog jag tag i surkålen och gjorde en rejäl gryta choucroute med bacon, korvar, lök, vin, äpple och surkål. Hemmagjord surkål smakar något helt annat än den från affären. Jag sköljde även surkålen i ett durkslag för att få bort eventuell jästfällning. Jag hade nog i lite väl många svartpepparkorn i höstas, men annars var det inget att klaga på. Så god.

Jag hade riesling både i och till choucrouten. Jag har börjat träna inför 2B provet så det fick bli den här gamla trotjänaren Gustave Lorentz. Torr riesling i druvig stil med fin syra.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar