torsdag 25 april 2024

Allt gott på Villa Anna


Här kommer ett gäng bilder av allt gott vi åt på Villa Anna. Det var ett klassiskt weekendupplägg med afternoon tea, middag på kvällen och frukost/brunch dagen därpå. Afternoon tea serverades vid bordet och innehöll att gott man vill ha. Scones med lemoncurd och champagne var nästan bäst. Underbart att bli serverad vid bordet och slippa slabbet vid ett gångbord. De bjöd generöst på champagnen också.


Sen var det middag! Tyvärr glömde jag att ta menybladet och minnet är som bekant väldigt kort. 
Vi började med tre småplock.


Lax med misosås.


Bästa rätten! Sparris med något täcke...
Till fiskrätterna drack jag ett glas riesling Groebe från Rheinhessen. Finns inte alls hos systembolaget.
Det var gott, friskt och med mycket petroleum. Kyparen hade med fördel kunnat ge oss vinlistan från början i stället för att bara komma med rekommendationer. Vi hade gärna druckit vinet från Savennières.


Kalvbräss! Anses vara en delikatess och en klassisk förrätt. Gott men hela rätten blev lite för slajmig. Kan vara lite känslig för slajmiga texturer.


Lamm x 2.
Till kalvbrässen och lammet drack jag ett glas Punt Road pinot noir.


Desserten var frisk, krispig och så god. vacker också. 


Mycket bra frukost dagen därpå. De hade en liten buffé av bröd, juice och yoghurt men sedan tog de upp beställningar från köket på äggröra, bacon, våfflor, croissanter, fattiga riddare och flat breads. Även här slapp man slabbet. 

Toppengott alltihopa!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar