tisdag 15 oktober 2019
Workshop kombucha
I kväll tog jag mig ut för första gången sedan operationen och vi får se om jag får bakläxa. Jag åkte buss och spårvagn ut till Spritmuseum på Djurgården för en workshop i kombucha, men tog en taxi hem. Det kanske inte var så smart att åka kommunalt trots allt för just nu känns det som om foten ska explodera. Svullnaden som hade gått ned är nu tillbaka.
Att gå från spårvagnshållplatsen till museet var lika jobbigt som en dagsetapp på fjället.
Vi började med provsmakning. De utan kolsyra kändes väldigt vinösa. Den i mitten var sötare och bubbligare och mer som läsk. Riktigt goda alla tre.
Kombucha är alltså fermenterat te, så vi började med att brygga te. Vi fick välja på grönt eller svart. Jag valde svart. Teet kom från "In the mood for tea", bästa teet i stan enligt Vin & sprit. Måste hålla med här!
I det färdiga teet tillsätter man socker, låter svalna till 28 grader, tillsätter därefter färdig kombucha samt lägger i en kombuchasvamp. Klart!
Restaurang Noma i Köpenhamn och restaurang Mugaritz i San Sebastian är världsledande vad gäller att experimentera med kombucha som dryck till mat.
Fick med mig hem en trelitersbatch samt två fina glasflaskor. Om sju dagar kan jag hälla över kombuchan i flaskorna och tillsätta någon smaksättning, som olika fruktjuicer, ingefära, apelsin, citron, kryddor mm.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar