torsdag 24 oktober 2019

Bistro Sud


I kväll var jag på bokträff på Bistro Sud på Swedenborgsgatan. Vi fick bordet vid döskallen!




Jag satsade på bara goa grejer, som först tre ostron och sedan råraka med löjrom och till det ett glas Deutz champagne. De serverade inte champagnen vid bordet, men jag tror att det var den äkta. Ganska gul i färgen och mycket små fina bubblor i mitten av glaset, behaglig mousse och nyanserad smak.

Så åt jag ostron och hur riskfyllt är det egentligen? Man kan bli kräksjuk, men det finns tydligen ett virus som kan ge neurologiska skador. Jag blev nästen lite uppskrämd när jag läste mer om det nyss. Jag minns även i romansviten "Berättelsen om Blenda" av Olle Hedberg, som jag läste i tonåren, hur de lyckliga och nygifta åt ostron i Frankrike och hur han insjuknar och dör på sista sidan.

Det var ju annars min plan inför nyår att köpa hem en kartong ostron, för en ostron och -champagnelunch.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar