Förra lördagen vid min höstmiddag så åt vi högrevsgryta med sidfläsk och kantareller och så drack vi Bordeauxviner till, men först började vi chips och snittar och denna pet nat, petillant naturell, La Naturel, från vouvray och gjord på druvan chenin blanc. Den hade påtaglig syra och inte så bubblig.
Därefter mat och rödvin. Vi prövade två bordeauxviner.
2016 Château Tour Sieujean Pauillac, ett vin från Haut-Médoc, vid flodmynningen till Girondes vänstra bank. Här dominerar druvan cabernat sauvignon (85% cabernet sauvignon och 15% merlot). Jordmån av grus.
2016 Château Tour Sieujean Pauillac, ett vin från Haut-Médoc, vid flodmynningen till Girondes vänstra bank. Här dominerar druvan cabernat sauvignon (85% cabernet sauvignon och 15% merlot). Jordmån av grus.
2016 Les Hauts de Granget, Saint-Emilion Grand Cru, ett vin från östra Bordeaux, på den högra starnden. Här dominerar druvan merlot (83% merlot, 11% cabernet franc och 6% cabernet sauvignon). Jordmånen har mer kalksten.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar