I går var jag på Cork vinbar i Gamla stan och drack vin. De har fokus på portugisiska viner och medelhavsmat. Det var kallt och snöigt ute, så extra skönt att värma sig i en vinbar.
Vi drack mousserande från Bairrada. Mycket god och gjord av den blå druvan baga.
Testade A Cerca dos Frades, ett vitt vin från Azorerna, till mina rödräkor. Vinet hade verkligen en härlig sälta.
Testade även ett rött vin från Minho, gjort av druvan alverhao (och lite alvarhino). Klarrött, bärigt, lätt, fräscht, fat. Passade fint till den sicilianska grönsaksröran jag åt med bröd.
Drack även vinet Poeirinho från Bairrada, gjort på druvan baga och från producenten Niepoort. Det här vinet har jag druckit tidigare här och här. Så här skrev jag om det då:
2014 Poeirinho, Bairrada - 299 kr - kvällens ljusaste röda. Bairrada ligger nära kusten så ganska fuktigt klimat, limestone berggrund, gjort av 100% baga, hög syra, bra strävhet, röd frukt, mineral, salt, aromatiskt, komplext, elegant, bara 11%, går att lagra länge. Så gott! Portugals svar på nebbiolo.
2014 Poeirinho, Bairrada - 299 kr - kvällens ljusaste röda. Bairrada ligger nära kusten så ganska fuktigt klimat, limestone berggrund, gjort av 100% baga, hög syra, bra strävhet, röd frukt, mineral, salt, aromatiskt, komplext, elegant, bara 11%, går att lagra länge. Så gott! Portugals svar på nebbiolo.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar