Intressant provning av pinot noir. Det är ju en druva som man tror att man behärskar men nej då. jag var i Italien, kanske nebbiolo eller sangiovese, kände förvisso inte någon doft av rosor eller lösningsmedel, tyckte att de var kärva med körsbärskärnor samt en hel del örter, kanske lite röda bär, tyckte ändå att de var hyfsat sträva.
Det var pinot noir! ljust röda, klara i färgen, absolut röda bär med jordgubb, hallon, lingon, kryddor, örter, fat, hög syra och inte så mycket tanniner.
Jag tror att jag misstog den höga, skarpa syran för garvsyra. Det kändes faktiskt lite deppigt, för det är att vara tillbaka på ruta ett igen - att lära sig känna igen och skilja på syra och garvsyra. Kvällens provning var nyttig för jag dricker så sällan pinot noir från Bourgogne och det visade sig ju att jag var helt vilse.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar