Jag var över hos min syster igår kväll på middag. Hon bjöd på supergod mat. Vi började med en favorit, en ceviche, som hon brukar göra. Till cevichen drack vi en klassisk riesling från Rheingau. Det var mycket friskt och gott och faktiskt lite frissigt.
Joachim Flick Hochheim Königin Victoriaberg Riesling Trocken, 2021.
Sedan blev det svamprisotto med kantareller.
Till risotton drack vi en chardonnay, fylligt och smakrikt, från Bourgogne. Bourgogne Les Murelles
Domaine Roux, 2021. Så gott! Jag dricker fatad chardonnay så sällan.
För att göra en riktig italiensk risotto finns det tydligen två rissorter att välja på; arborio som har större gryn och som ger en krämig risotto eller carnaroli som är något mindre i storlek och ger en risotto med det perfekta tuggmotståndet. Vi använde carnaroli och risotton blev både krämig och hade perfekt tuggmotstånd.
Till dessert hade syrran bakat katalaner som var helt sjukt goda.
Och till katalanerna åt vi macaron-glass från Häagen-Dazs. Pierre Hermé är tydligen Frankrikes främste konditor.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar